Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce Ventura Group

Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce

Moderní gastro kultura

Honza věří, že ve vaření a jídle jako takovém najdeme kulturu a historii celého národa. Na české gastronomické kořeny je hrdý a jeho posláním jakožto šéfkuchaře je se o ně starat a rozvíjet je. Recepty nejsou od toho, abychom je slepě opakovali. Stejně jako se vyvíjí moderní technologie, mění se také trendy ve stravování. Českou kuchyni je proto třeba citlivě přizpůsobovat moderním chutím a zvykům tak, aby nepřišla o svoji typickou podstatu, ale zároveň neustrnula na místě. Přijďte ochutnat české pokrmy současnosti.

Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce

Olympionik a mistr světa

V gastronomii to Honza rozehrává nejen v českém, ale i ve světovém měřítku. Sólo i v týmu. Od roku 2009 je totiž kapitánem českého Národního týmu kuchařů a cukrářů ČR. 2x získal ocenění Kuchař roku České republiky. Několikrát se účastnil mistrovství světa a kuchařských olympiád a vždycky si z nich odvezl medaili. V roce 2018 na MS v Singapuru získal s národním týmem zlato, což je historicky zatím největší úspěch českých kuchařů vůbec.

Cenu za nejlepší pokrm z vepřového masa dostal hned na dvou prestižních pohárech – v roce 2015 na šampionátu Bocuse d'Or v Lucembursku a v roce 2019 na International Catering Cup v Lyonu. V současnosti se připravuje na finále soutěže Global Chef Challenge 2021, kde se utká s 24 nejlepšími kuchaři světa.

Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce

Menu pro slavné restaurace i prezidenty

Za celou svou dosavadní kariéru už Honza vařil v řadě známých restaurací. Na začátku to byl Rybí trh, Flambeé nebo Červená tabulka. Byl šéfkuchařem ve Francouzské a plzeňské restauraci v Obecním domě i ve Zlaté Praze hotelu Intercontinental. V rámci stáží se dostal do hotelových kuchyní v Singapuru, Hongkongu, Španělsku i budovy OSN v New Yorku. V Česku už několikrát sestavoval slavnostní menu pro prezidenty. V roce 2010 např. připravoval se svým týmem menu pro amerického prezidenta Obamu a dalších 12 prezidentů na americké ambasádě.

Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce

Šíření gastro kultury

V roce 2004 dostal Honza Ocenění M. D. Rettigové, které se uděluje za zásluhy a rozvoj gastronomie. Ale protože idea rozvíjení kuchařského umění je jeho motor, byl to impulz pro začátek lektorské dráhy. Honza působí jako asistent lektora Kulinářské akademie v ČR, provádí školení a ukázky vaření. Účastní se seminářů a předvádí vaření pro kuchařskou veřejnost. V rámci Ventura Group např. vede workshopy, na které se může přihlásit kdokoli ze zaměstnanců a seznámit se s exotickými surovinami nebo legráckami jako příprava holandské omáčky.

Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce

Honza a Ventura Group

V roce 2018 začal Honza spolupracovat s námi. Nastavil směr všech našich restaurací, několikrát za rok sestavoval menu, vybíral dodavatele a vymýšlel zajímavé akce. Od léta 2021 zaměřil veškerou pozornost na unikátní koncept Žebeerkové Kozlovny a Českého cateringu. Na akcích s nimi spojených se často vyskytuje osobně, aby mohl zodpovídat vaše dotazy a sledovat, jak vám chutná.

Šéfkuchař Honza Horký – vaří s chutí, od srdce
Šéfkuchař Honza Horký